петък, 20 март 2015 г.

Литературно-творческо студио


Георги Маринов
На голямата детска емоционалност и начални опити на някои от децата да изразят своите вълнения, впечатления, преживявания с литературно-творческа дейност, Домът  се отзовава, като ангажира за ръководител и консултант поета Георги Маринов.
Той е първият съветник на Елица Симеонова, по-късно издала няколко стихосбирки, на Радослава Манова, сега преподавател по литература.

Децата дават изява на своите творби във сборниците  Пернишки искри”, чрез рецитации на лично творчество при празнични концерти и спектакли.

По повод Международната детска асамблея  Знаме на мира и празниците Творчество и радост в Перник ежегодно се издава малък сборник с детски  литературни произведения и рисунки - илюстрации от Школата по изобразително изкуство.

Педагогът и поет Георги Маринов с такт и дълбокото усещане на творец, насочва детското творчество, запазвайки свободата на личността, полета на детското мислене, емоционалност и въображение, своеобразния детски изказ. Същевременно обогатява познанията им за литературата в нейното многообразие, непринудено гради любовта към стойностните книги и отношението към големите творци.








снимки на децата, на Маринов, стихове и рисунки от “Пернишки искри”


Няма коментари:

Публикуване на коментар